Een schoon, heel en veilig woongebouw
Je maakt van je huis je thuis, waar je volgens je eigen regels leeft. Een prettig thuis en een fijne woonomgeving vinden we belangrijk voor iedereen. Vaak deel je je woonomgeving met veel verschillende buren.
Overlast van de buurt
Fijn wonen en leven doen we met elkaar. Voor een fijne woon- en leefomgeving is het belangrijk om afspraken met elkaar te maken over hoe we met elkaar omgaan. Dat noemen we leefregels en die hebben één doel: schoon, heel en veilig wonen voor alle bewoners. Dat lukt alleen als wij en ons bezoek zich aan deze regels houden. Leefregels staan ook in de Algemene Voorwaarden van Woonstad Rotterdam die horen bij je huurovereenkomst.
-
Geluidsoverlast
- Klussen in en om het huis is fijn, maar wel tussen 08.00 uur en 20.00 uur.
- Schoonmaken is goed, maar let op je wasmachine en stofzuiger geven na 22.00 uur overlast.
- Met de deuren slaan is nergens voor nodig. Zonde van de deuren en vervelend voor je buren. Dat geldt voor zowel binnen- als buitendeuren.
- Muziek luisteren is leuk, maar denk aan de volumeknop of zet een koptelefoon op.
- Huisdieren horen erbij, maar zorg ervoor dat ze geen herrie maken, ook als je niet thuis bent.
- Feestjes zijn gezellig, maar licht je buren van tevoren in of nodig ze uit. Let op dat de buren ook geen last hebben van je bezoek.
-
Houd samen je portieken schoon
- Afval zoals vuilniszakken, sigarettenpeuken en kauwgom hoort niet thuis in gemeenschappelijke ruimten en trekt ongedierte aan. Grofvuil, zoals kapotte meubels, worden na een telefoontje gratis opgehaald door de Roteb (telefoonnummer: 14010).
- Post of ander drukwerk laat je niet achter bij de brievenbussen.
- Voorwerpen gooi je niet uit het raam of van je balkon.
- Tuin of balkon zijn geen opslagplaatsen voor spullen. Gebruik hiervoor je berging.
- Vogels voeren is niet nodig, vogelpoep geeft overlast en de etensresten trekken ongedierte aan.
- Ontlasting en braaksel hoort niet in de gemeenschappelijke ruimten en lift. Dit ruim je zelf op en maak je schoon.
Buurtbeheerders
Vraag jij je wel eens af wie er op let dat alle algemene ruimten binnen jouw gebouw schoon, heel en veilig zijn? Of wie er op toeziet dat reparaties in deze ruimtes uitgevoerd worden? Dat doen de buurtbeheerders. In jouw woongebouw vind je bij de ingang van je portiek wie jouw buurtbeheerder is.
Wil jij iets aanvragen voor in jouw woongebouw?
Wil je samen met je buren iets aanvragen? Bijvoorbeeld voor in je portiek. Als je met 70% van je buren je idee aanvraagt, dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen.