Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Veel gestelde vragen en antwoorden flexwoningen Nesselande geïnteresseerden

Wat is het woonconcept bij NESSt?

De woongebouwen krijgen de naam NESSt. De naam staat symbool voor gemeenschapszin (een warm nest) binnen de wijk (NESSelande). Het doel met NESSt is om voor een woongemeenschap te zorgen voor met name startende woningzoekenden tot met 27 jaar waaronder jongeren uit Nesselande en jonge statushouders. Bij NESSt staat het vormen van een gemeenschap centraal. Waarbij je niet alleen naast elkaar woont, maar ook met elkaar leeft. Waar mensen een goede buur zijn, elkaar ondersteunen in samenleven en werken aan een actieve buurt die schoon, heel en veilig is.

We zoeken huurders die goede buren willen zijn en iets willen betekenen voor de medemens. De eerste selectie van bewoners verloopt dan ook via een motivatie. Als de eerste selectie is gemaakt houden we een informatiebijeenkomst. Om uitgenodigd te worden voor de informatiebijeenkomst gelden naast een motivatie ook de regels van het project zoals leeftijd, inschrijving bij Woonnet Rijnmond en dat je afweet van het bewonersprofiel waar we in NESSt naar op zoek zijn.

Wat is een Community Coach?

De Community Coach is de spil in het geheel enb constant bezig verbinding te maken met en tussen de bewoners. De Ccommunity Coach heeft veel contact met de bewoners en zorgt dat het fijn wonen is op NESSt. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het op orde houden van hun woning en hun deel van de galerij.

Wat voor woningen worden er gebouwd?

Bij de woongemeenschap NESSt worden er 2 type woningen gebouwd verdeeld over de 6 woongebouwen;
• 89 woningen van 22 m2
• 45 woningen van 30m2
• 6 studio’s van 30m2
In twee van de woongebouwen zit een gemeenschappelijke ruimte . Hier kunnen bewoners samen koken, eten, relaxen en/of studeren. De bewoners zorgen er met elkaar voor dat de ruimtes schoon, heel en gezellig blijven.

Wat wordt de huurprijs van de flexwoningen?

De (kale) huur per maand is tussen € 454,47 en € 650,43 (prijspeil 2024).
Het is mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Huurtoeslag is een bijdrage om de huur van je zelfstandige woonruimte mee te kunnen betalen. Om de toeslag te kunnen krijgen, mag je niet te veel verdienen. Bij de Belastingdienst kun je zien of je in aanmerking komt.

Hoelang kan ik wonen op het NESSt?

De woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden tot en met 27 jaar.
Bewoners kunnen wel ouder worden dan 27 jaar tijdens het huren. De huurcontracten zijn voor maximaal 5 jaar. De huurder behoudt bij de start van het huurcontract de inschrijfduur op Woonnet Rijnmond.

Zijn de woningen rolstoeltoegankelijk?

Flexwoningen Nesselande zijn geen MIVA-woningen. Een MIVA-woning is een woning die goedgekeurd is om te bewonen met rolstoel of beperking. Dit wordt ook wel een rolstoeltoegankelijke woning genoemd. Een Flexwoning is dus niet geschikt voor een persoon in een rolstoel om volledig zelfstandig kan wonen.

Is de woning gestoffeerd?

Vanwege het tijdelijke huurcontract zijn de woningen gestoffeerd (raambekleding, houten wandafwerking en vloerafwerking, kookplaat, koelkast en recirculatieafzuigkap).

Vanaf wanneer is het mogelijk om je in te schrijven voor een flexwoning?

Het is de bedoeling dat de inschrijving 6 maanden voordat de woningen klaar zijn wordt geopend. We verwachten de woningen in het derde kwartaal van 2025 op te leveren. De toewijzing verloopt via Woonnet Rijnmond. De precieze wijze van toewijzing werken we nog uit. Het is dus goed om alvast geregistreerd te staan bij Woonnet. Als je jonger bent dan 28 jaar, je voldoet aan de inkomenseisen voor sociale huur en je bent ingeschreven bij Woonnet Rijnmond, dan kun je je inschrijven voor een woning. De eisen voor sociale huur zijn te vinden op de website van Woonnet Rijnmond.

Hoe schrijf ik me in bij Woonnet Rijnmond?

De verhuur van de sociale huurwoningen loopt via Woonnet Rijnmond. Je moet ingeschreven staan en zelf de website van Woonnet Rijnmond in de gaten houden. Als je ingeschreven staat op Woonnet Rijnmond is het belangrijk ook de woonwens in te vullen voor de wijk Prins Alexander. Door deze handeling krijg je een herinnering als de woningen geadverteerd worden op Woonnet Rijnmond.

In de advertentie zal omschreven staan op welke manier je de motivatie voor het wonen in een gemeenschap kunt aangeven. Ongeveer 6 maanden voor oplevering (eerste kwartaal 2025) vind je de advertentie op Woonnet Rijnmond.

Als je ingeschreven bent voor de nieuwsbrief ontvang je ook de ‘’Aanmelden voor NESSt’’ nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief is de aanmeldoptie omschreven.

Statushouders

De gemeente Rotterdam heeft de taak om voor statushouders van passende woonruimte te voorzien. De gemeente doet hiervoor een beroep op de Rotterdamse corporaties om statushouders passend te huisvesten. Wij nemen hierin de verantwoordelijkheid en stellen 1/3 van de woningen beschikbaar voor deze doelgroep. In overleg is vastgesteld dat alleen jonge, alleenstaande statushouders die passen binnen NESSt hier mogen wonen.

Was informatie behulpzaam?

Opmerking:

{{ remark }}

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.