Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Veel gestelde vragen en antwoorden flexwoningen Nesselande omwonenden

Is het plan al definitief?

Het ontwerp van de woningen is klaar. Voor het project is een omgevingsvergunning aangevraagd om af te mogen wijken van het bestemmingsplan. Het eerste deel van de omgevingsvergunning ‘’Omgevingsplanactiviteit’’ is op 23 juli 2024 door Woonstad bij de gemeente Rotterdam ingediend. Het tweede deel van de omgevingsvergunning ‘’ Technische bouwactiviteit’’ wordt uiterlijk begin september 2024 ingediend.

Nu de omgevingsvergunning is ingediend beoordelen specialisten van de gemeente of het plan aan de voorwaarden voldoet. Als dat zo is, dan wordt de omgevingsvergunning verleend. De beoordeling duurt naar verwachting 8 weken, maar dat kan ook langer duren (als er bijvoorbeeld nog extra informatie nodig is).
Pas als de vergunning is verleend zijn alle ingediende stukken openbaar en kan eventueel een zienswijze (bezwaar) worden ingediend. Meer hierover leest je op www.rotterdam.nl/bezwaar.

Daarna weten we pas of we mogen beginnen met bouwen. Als we weten dat we mogen bouwen gaan we verder met het inrichten van de woongemeenschap. Wil je op de hoogte blijven van het project schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Hoe wordt omgegaan met overlast?

Schoon, veilig en prettig wonen voor alle bewoners vinden we belangrijk. Waar mensen wonen kan er overlast ontstaan. Dat proberen we te voorkomen. Daarom wordt op deze locatie straks gewerkt met een Community Coach. Deze rol is er voor zowel de bewoners als de omwonenden. Bewoners kunnen voor vragen terecht bij de Community Coach bij de woongebouwen. Omwonenden kunnen overdag bij de Community Coach terecht tijdens spreekuren. Daarnaast wordt er een buurtcommissie opgericht en buurtafspraken gemaakt. Bij overlast kan contact op worden genomen met de politie. Is de overlast vaker? Dan wordt dit in de buurtcommissie besproken.

Waarom is er voor deze locatie in Nesselande gekozen?

Op verschillende plekken in Rotterdam wordt naar locaties gekeken voor de bouw van in totaal 2000 flexwoningen. Belangrijkste eis is dat de grond de komende 15 jaar niet voor andere doeleinde benodigd is. Daarnaast heeft de gemeente bij haar besluit voor locatiekeuzes gekeken naar andere eisen. Denk hierbij aan dichtbij, waaronder ontsluiting nabij bestaande infrastructuur, dichtbij een bestaande kern en logische aanvulling op bestaande woningbouw.

Voor wie zijn de flexwoningen bedoeld?

De 140 flexwoningen zijn bedoeld voor startende woningzoekenden tot en met 27 jaar. Bewoners kunnen natuurlijk wel ouder worden dan 27 jaar tijdens het huren en kunnen daar dan blijven wonen.

Ongeveer één derde van de woningen is gereserveerd voor jonge inwoners van Nesselande en één derde van de woningen is beschikbaar voor jonge statushouders. Het overige deel is bedoeld voor andere jongeren tot en met 27 jaar. De woningen zijn voor één of twee personen. Ongeveer een half jaar voordat de woningen klaar zijn, komen ze op de website van Woonnet Rijnmond. Dan kunnen woningzoekenden, die aan de eisen voor sociale huur voldoen, reageren met hun woonpas. De selectie van bewoners verloopt ook met motivatie voor het wonen in een woongemeenschap.

Past de bouwhoogte van het plan binnen het bestemmingsplan?

Ja, het plan past binnen het bestemmingsplan van de gemeente. In het bestemmingsplan (nu omgevingsplan) is de bouwhoogte vastgelegd en niet het aantal bouwlagen: de hoogte dient ten hoogste 16 meter te bedragen.

Afval

In 2 van de 6 woongebouwen van NESSt zitten ruimten voor afvalcontainers. Deze zijn toegankelijk voor alle bewoners van NESSt. Of er daarnaast extra ondergrondse afval containers plaatst wordt nog uitgezocht door de gemeente.

Parkeren

In 2023 heeft de gemeente een meting op locatie uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat er op het bedrijventerren genoeg parkeergelegenheid is. Aanleg van autoparkeerplekken leidt tot een verslechtering van de woon– en leefkwaliteit van de bewoners van de flexwoningen. Bewoners die juist elk vierkante meter groene buitenruimte nodig hebben.

Tijdens gesprekken met omwonenden en de omliggende bedrijven werd de zorg over parkeren meerdere keren uitgesproken. In overleg met de klankboardgroep wordt vanuit beheer of participatie door de gemeente onderzocht of in de buitenruimte (buiten de kavels) het nodig is om voor 14 parkeerplekken te zorgen. Er wordt door de gemeente dus bekeken of en waar extra parkeerplekken kunnen worden gerealiseerd.

Veiligheid bedrijventerrein

Er zijn signalen van omwonenden dat het op het bedrijventerrein achter de Willem van Gispenstraat in de avonduren onveilig is. De gemeente gaat met de verschillende afdelingen in september 2024 de situatie bekijken, samen met een afvaardiging van de omwonenden en bedrijven.

Deelscooters

Een mobiliteitshub is een verzamelplek voor deel(bak)fietsen en deelscooters. De gemeente onderzoekt of en waar deze in de buurt van NESSt kan komen.

Was informatie behulpzaam?

Opmerking:

{{ remark }}

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.