Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Brand in woningen aan de Allard Piersonstraat

10 september 2024
delfshaven brand

Vannacht is er brand uitgebroken in een van onze woningen aan de Allard Piersonstraat. Hierbij zijn 34 woningen geëvacueerd. 14 woningen zijn onbewoonbaar verklaard en drie bewoners zijn medisch geholpen vanwege de rookontwikkeling. De bewoners zijn veilig opgevangen in een sporthal door medewerkers van Woonstad Rotterdam en worden ondersteund en geholpen. 11 september is er een informatiebijeenkomst en gaan we met bewoners in gesprek die niet terug kunnen keren in hun woning over de komende periode.

Brand in Delfshaven, Rotterdam

©MediaTV

Schade en onderzoek

De hulpdiensten zijn klaar met blussen en zijn nog bezig met het onderzoek. De brand heeft geleid tot grote brand-, rook- en waterschade. De politie noemt het hoogstwaarschijnlijk dat de brand is veroorzaakt door een explosief.

Ondersteuning en onderdak

Samen met onze collega’s, hulporganisatie Salvage en andere partners ondersteunen wij de bewoners en omwonenden waar nodig. Voor de komende dagen wordt gekeken naar andere opvanglocaties. Voor nu verblijven bewoners die niet terugkomen in een hotel of bij vrienden, kennissen of familieleden.

Veiligheid

We willen benadrukken dat de veiligheid van onze bewoners voorop staat. Onze teams, samen met de hulpdiensten, staan klaar om de bewoners te ondersteunen in deze moeilijke situatie.

Vragen?

Getroffen bewoners en omwonenden kunnen contact opnemen met Judith Littel Bos 06 50 05 16 50 en Nienke Poelsma 06 54 71 30 09 of mailen naar allardpiersonbuurt@woonstadrotterdam.nl.

Persvragen kunnen naar pers@woonstadrotterdam.nl of 06 22 77 76 42

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.