Meerderheid bewoners Gerdesia-midden eens met sloopplannen
Driekwart van de bewoners heeft begrip voor de plannen van Woonstad Rotterdam om de woningen aan de Van de Leckestraat, Marinus van der Stoepstraat en de Gerdesiaweg te slopen en nieuwe woningen te bouwen. Dit blijkt uit persoonlijke gesprekken die onze medewerkers in februari hebben gevoerd met bijna alle bewoners.
Resultaten van de gesprekken staan in deze nieuwsbrief, die onlangs bij alle bewoners is bezorgd. Ook blijkt dat de meeste bewoners tevreden zijn over hun buurt. Wij gaan uiteraard ons best doen om te zorgen dat wie dat wil, in dit deel van Kralingen kan blijven wonen.
Meer sociale huurwoningen terug
Woonstad wil de 114 woningen slopen omdat die zo slecht zijn, dat renoveren financieel onhaalbaar is. Na de sloop zijn we van plan om 130 sociale huurwoningen terug te bouwen, waarvan 48 speciaal voor senioren. De huurprijs wordt sociaal basis, maximaal 633 euro (679 euro voor 3- of meerpersoonshuishoudens, prijspeil 2021). Ook willen we op deze plek nog 50 woningen bouwen in de vrije sector (huur boven 753 euro).
Moeizaam contact
Het contact met de bewonerscommissie verloopt moeizaam. De commissie is tegen sloop en wil niet met ons in gesprek, terwijl de meerderheid van de bewoners die zij moeten vertegenwoordigen juist begrip heeft voor de voorgenomen sloopplannen. Ook heeft de bewonerscommissie in de buurt een folder verspreid met onjuiste informatie over de nieuwe huurprijzen. Dit heeft voor veel verontruste telefoontjes gezorgd.
Gesprek
Tot op heden heeft er geen enkel formeel gesprek met de bewonerscommissie plaatsgevonden, ook niet na meerdere uitnodigingen van Woonstad Rotterdam. Er zijn wel regelmatig informele gesprekken met leden van de bewonerscommissie. Zij spreken daarin hun zorgen uit over de koers die de externe adviseurs van de commissie uitzetten. Die koers sluit niet aan bij hun wensen en die van de overige bewoners van deze complexen. Ondanks deze lastige situatie blijven wij proberen om formeel met de bewonerscommissie in gesprek te komen.
Meer weten?
Lees hier het eerdere bericht over dit project.