Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Ontwerp Europan-prijsvraag wordt gerealiseerd

5 september 2024

Afgelopen dinsdag tekenden Woonstad Rotterdam en aannemer Slokker Bouwgroep B.V. de aannemersovereenkomst voor het iconische gebouw Kop Dakpark aan de Vierhavensstraat, in de wijk Nieuw Mathenesse. Hiermee wordt het winnende ontwerp van de Europan-prijsvraag uit 2019 tot realisatie gebracht.

Het Barcelonese architectenbureau H30 heeft de Europan-prijsvraag uit 2019 gewonnen. Sindsdien hebben zij, samen met INBO architecten en de overige bouwteampartners, het ontwerp verder gebracht. Met de ondertekening van de aannemersovereenkomst gaan we samen met Slokker van start om Kop Dakpark te realiseren.

Slokker is een familiebedrijf dat een lange traditie heeft in het bouwen voor woningcorporaties. Dat is goed terug te zien in de samenwerking. De meedenkende opstelling van Slokker is onderscheidend en wordt enorm op prijs gesteld.

Wist je dat?

Tijdens het project bouwt Slokker aan de 1000e woning voor Woonstad Rotterdam.

Door de goede samenwerking tijdens het intensieve proces zijn we tot dit resultaat gekomen, vol vertrouwen kunnen we de aannemersovereenkomst tekenen

Mohamed el Achkar

Betaalbare woonoplossing voor de wooncrisis

Met dit project voegen we betaalbare woningen aan het gebied toe. Het gebouw is voor jong en oud. We reserveren woningen voor ouderen uit de buurt zodat die door kunnen stromen. Ook bevat het gebouw studio’s voor jonge starters.

Kop Dakpark bestaat straks uit woningen voor in het sociaal- en middensegment. Verschillende generaties kunnen elkaar hier ontmoeten. Dat kan op de dakterrassen, de brede galerijen en in de gemeenschappelijke ruimte. Ook komt er in het gebouw een ondergrondse parkeerplaats voor fietsen en auto's, horecagelegenheid en ruimtes voor kantoren.

Het bijzondere ontwerp zorgt voor een nieuwe ontmoetingsplaats op de kruising van Bospolder-Tussendijken en het Merwe-Vierhavensgebied. Het moet een gebouw voor mens, plant en dier worden. Een groen icoon die bijdraagt aan de biodiversiteit en flora & fauna in het gebied.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.