Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

NESSt; Overeenkomst getekend en vergunning aangevraagd

25 juli 2024
nieuwbouw

Aan de Willem van Gispenstraat willen we 140 flexwoningen plaatsen. Het worden sociale huurwoningen voor startende woningzoekers tot en met 27 jaar. Dit nieuwe woonplan heeft de naam NESSt. In april 2024 is Flexlivings gekozen als bouwer. Op dinsdag 23 juli 2024 is de turn key overeenkomst tussen Woonstad Rotterdam en Flexlivings getekend, waarbij de verdere samenwerking is vastgelegd voor de bouw van de woningen. Inmiddels is ook het eerste deel van de omgevingsvergunning aangevraagd, de bouwactiviteit omgevingsplan. Op de locatie in Nesselande werken we samen met Flexlivings en de gemeente Rotterdam om starters te helpen een betaalbare en fijne woonplek te vinden.

We bouwen 140 flexwoningen voor starters in de sociale huur

De 140 flexwoningen zijn bedoeld voor sociale huurders tot en met 27 jaar. Ongeveer één derde van de woningen is gereserveerd voor inwoners van Nesselande en één derde van de woningen is beschikbaar voor jonge statushouders. Het overige deel is bedoeld voor andere starters tot en met 27 jaar. De woningen zijn voor één of twee personen. Ongeveer zes maanden voordat de woningen klaar zijn, komen ze op de website van Woonnet Rijnmond. Woningzoekenden die aan de eisen voldoen en passen binnen het woonconcept NESSt kunnen dan reageren met hun woonpas.

Zo zien de flexwoningen eruit

De flexwoningen komen op de overgang tussen de woonwijk Nesselande en het bedrijvenpark langs de A20. Het idee is dat er op twee kavels drie woonblokken komen. In totaal komen er dus zes woonblokken van drie- of vier verdiepingen hoog. De flexwoningen komen op een groenstrook omgeven door groen, zodat er een vriendelijke overgang ontstaat tussen het bedrijvenpark en het wonen richting de Laan van Magisch Realisme.

Ieder woonblok heeft tussen de 18 en 25 woningen. De woningen zijn een mix tussen 89 eenkamerwoningen van 22 m², 45 tweekamerwoningen van 30 m² en 6 studio’s van 30 m². Om voor bewoners een prettige woonomgeving te creëren wordt er in het plan extra rekening gehouden met ontmoetingsplekken voor sociale contacten, zoals een gemeenschappelijke (buiten)ruimte.

Dit zijn de volgende stappen en planning

Nu de turn key overeenkomst is getekend. Worden de plannen technisch verder uitgewerkt. Begin september wordt de omgevingsvergunning voor de bouwtechnische activiteit aangevraagd. Als de omgevingsvergunning is verleend starten we met het plannen van de bouw. We verwachten de eerste woningen op te leveren in de loop van 2025. Wil je meer informatie over de planning? We houden de planning bij op onze projectpagina.

Deze flexwoningen zijn onderdeel van StartR

Het plan voor Nesselande is onderdeel van een breder programma StartR van de gemeente Rotterdam. Binnen StartR flexwoningen in Rotterdam werkt de gemeente, samen met verschillende partners in de stad, aan de komst van 2000 flexwoningen. De woningen komen op plekken die tijdelijk voor wonen kunnen worden gebruikt.

Meer weten? Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.

Wil je meer informatie over dit project?

Je vindt meer informatie op onze projectpagina. Het is ook mogelijk om je op deze pagina in te schrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over de flexwoningen in Nesselande.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.